Részletek

RÖVID ÖSSZEFOGLALÁS A PROJEKTRŐL

Jelen pályázati projekt megvalósításával Sárospatak Város Önkormányzata hozzájárul a kisgyermekek számára a napközbeni elhelyezést biztosító intézmények által nyújtott szolgáltatások minőségének továbbfejlesztéséhez a nők munkaerő-piaci részvételének elősegítése érdekében, támogatva a 3 éves kor alatti gyermekek napközben történő elhelyezését.

A Zrínyi u. 40. szám alatti óvoda és bölcsőde épületére a legutóbbi bővítés során emeletráépítés történt és ekkor nyerte el jelenlegi formáját, de a bölcsődét magában foglaló földszinti épületrész kimaradt a felújításból, a bölcsődei funkció fejlesztése a korábbi projektben nem volt támogatható. A jelenleg bölcsődeként használt épületrész egyik csoportszobájához nem tartozik vizesblokk, így korlátozottan használható, nem felel meg a szakhatósági előírásoknak. Bölcsődei használatra optimálisabb körülményeket nyújt majd a 2 foglalkoztató helyiségből, 2 vizesblokkból, átadó-öltöztető helyiségből álló, udvari, fedett előtetős kapcsolattal rendelkező, a projekt keretében felújítással érintett épületrész, amely jelenleg használaton kívül van, így a felújítás alatt a jelenlegi bölcsőde folyamatosan tud üzemelni. A projekt keretében felújított bölcsőde helyiségei a közös használatú terektől egy új, a folyosóra beépített ajtóval elszeparálásra kerülnek. Kialakításra kerül egy elkülönítő helyiség, egy raktárhelyiség és egy személyzeti WC is helyet kap. Új műanyag szerkezetű nyílászárók beépítésére kerül sor a fa szerkezetű, elavult nyílászárók helyett, valamint két ablak helyére beépített új bejárati ajtó kerül, amely lehetőséget biztosít a fedett terasz csoportszobákból való közvetlen elérésére, ami szakmai elvárás is. A meglévő, hőszigetelés nélküli padlószerkezet helyett új hő- és talajnedvesség ellen szigetelt padló rétegrend készül. A foglalkoztató helyiségben lévő lambéria, valamint az öltöztetőben található műanyag lambéria bontása után új burkolatok kerülnek elhelyezésre. Mindenütt megújulnak a padlóburkolatok. Az építészeti felújítás mellett a víz és szennyvíz, valamint a központi fűtés vezetékeit és szerelvényeit is cseréljük.

A projekt eredményeként az új bölcsődei épületrész így 24 gyermek folyamatos érkezéséhez, távozásához biztosítja a gyermeköltözőt, átadót, valamint a 2 csoportszobát, amelyekhez 2 fürdőszoba tartozik, amely biztosítja az egészséges tisztálkodás, gondozás lehetőségét. Az épületrészben a 2 csoportszoba alapterülete így megfelel majd a gyermekenkénti előírásnak. A jelenlegi játszóudvar is megújul: a kerítés kerül felújításra úgy, hogy a játszóudvar közvetlenül csatlakozhasson a kijáratokhoz. Emellett gumitégla burkolat, valamint kerti csap kiépítése is történik a vízvétel biztosítására. A jelenleg használt épületrészben kerül kialakításra egy új tornaszoba. A projekt keretében beszerzésre kerülnek a felújított bölcsőde legfontosabb eszközei, valamint udvari játékok, eszközök telepítése is megvalósul.

A projekt kezdete: 2017. 10. 01.

Projekt vége: 2018. 12. 31.

Szerződött támogatás összege: 59 944 379 Ft.

Támogatás intenzitása: 100 %

További információ:

Innovo-Patak Sárospataki Városfejlesztő Nonprofit Kft. (menedzsment szervezet)

3950 Sárospatak, Kossuth L. út 50.

e-mail: innovo@sarospatak.hu

telefon: +36 47/311-676, +36 20/220-7026

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el